امروز برای شما جودوکاران گران قدر مصاحبه ی جدید آقای میر اسماعیلی را تهیه کرده ایم که در آن شرح حال کامل از المپیک لندن و محجوب و رودکی ذکر شده است . برای خواندن این مصاحبه به ادامه ی مطلب بروید .
محجوب مي توانست در المپيك حريفان خود را غافلگير كند. اگر فرصت بدهند در دوره بعدي المپيك، مدال ميگيريم. اصحاب رسانه كمك كنند. جودو نياز به همدلي دارد. اگر رودكي به المپيك نميرفت، من هم نميرفتم…” اينها بخشي از مهمترين گفتههاي آرش ميراسماعيلي است كه حدود 5 ماه است به عنوان سرپرست نايب رييسي فدراسيون جودو فعاليت ميكند.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون جودو و کوراش، به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دارنده دو مدال طلا و يك برنز جهان كه بيترديد اسطوره جودوي ايران است و شايد جهان، جودوي ايران را با نام او بشناسد. او در كنار سرپرستي نايب رييسياش در فدراسيون جودو، مدير تيمهاي ملي است و در بحث فني همه چيز متوجه اوست. ميراسماعيلي با حضور در ايسنا پاسخگوي سوالات بود.
در مورد وضعيت جواد محجوب توضيح دهيد. با اين شرايط جودوي ايران هيچ مليپوشي روي تاتامي نخواهد داشت.
قرار بود هفتم مرداد من به همراه محمدرضا رودكي و جواد محجوب راهي لندن شويم كه اين مشكل براي محجوب بوجود آمد.
قبل از اينكه اين مشكل براي محجوب بوجود آيد شرايط او به عنوان تنها نماينده جودوي ايران در المپيك لندن چطور بود؟
او ورزشكار خوب، جوان و آيندهداري است كه براي كسب اين سهميه زحمات زيادي كشيده بود. او چون ناشناختهتر بود و حريفان روي او زياد حساب باز نميكردند و كمتر نوع مبارزات او را آناليز ميكنند، ميتوانست يك پديده باشد اما اين بيماري و ناراحتي گوارشي اجازه چنين كاري را نداد.
يعني ناشناخته بودن يك مزيت براي او بود؟
بله؛ محجوب مي توانست از اين ناشناخته بودن كه به نظر من يك مزيت بزرگ است به سود خودش استفاده كند. چون حريفان شناخت خوبي از او نداشتند و روي نوع مبارزات او حساب نميكردند، ميتوانست با نشان دادن توانايي خود در اين دوره عملكرد مطلوبي به جاي بگذارد.
چه پيشبيني از عملكرد محجوب در المپيك داشتيد؟
از اين جودوكار خوب و باانگيزه خود توقع مدال نداشتيم. چون تجربهاش براي موفقيت در المپيك كافي نبود اما او انگيزه و قدرت بالايي داشت.
چرا اين همه تاكيد داريد كه ناشناخته بودن يك مزيت براي او بود؟
به اين خاطر كه من در بازيهاي 2000 سيدني هم وقتي 18 سالم بود، توانستم با همين ناشناخته بودن تا آستانه كسب مدال پيش بروم. در اين بازيها من پنجم شد. در حالي اين مقام را كسب كردم كه در مبارزهام با حريف ژاپني، همه همتيميهايم سالن را ترك كردند چون به باخت من مطمئن بودند اما با تكيه بر توان خود اين قهرمان نامآشناي جهان را شكست دادم. اين ناشناخته بودن و مزيتش را بارها به محجوب گفتهام.
موضوع احتمال اعزام نشدن رودكي به المپيك از كجا نشات گرفت؟
ـ رودكي در اردوي تمريني مشترك در روسيه جلوي چشمان من نقش بر زمين شد و مصدوميت باعث شد تا پايش را به تيغ جراحان بسپارد. وقتي او به خاطر مصدوميت قبل از المپيك نتوانست تمرينهاي خود را ادامه دهد، برخي بحثهايي در مورد اعزام نشدنش مطرح كردند كه خوشبختانه نتوانستند به هدف خود برسند.
سرانجام او به المپيك ميرود؟
ـ رودكي در اين سالها زحمات زيادي براي افتخارآفريني در جودو ايران كشيد و خوشبختانه به حقش كه حضور در المپيك لندن بود، رسيد. هرچند برخي نميخواستند او به المپيك بيايد.
ميتوانستيم جودوكار ديگري را جايگزين كنيم؟
خير. اگر او اعزام نميشد، هيچ جودوكار ديگري از ايران نميتوانست جايگزين او شود بلكه يك نفر از رنكينگ جهاني با نظر فدراسيون جهاني جايگزين آن ميشد. البته ما در مكاتباتي كه با فدراسيون جهاني داشتيم شرايط او را به صورت كامل براي آنها توضيح داده بوديم.
قضيه اعزام نشدن او به المپيك از كجا شروع شد؟
چند روز پيش بود كه بحثهايي را شنيدم كه شايد او را به المپيك نبرند كه خيلي هم متاثر شدم. پس از مكاتبات و صحبت هايي زيادي كه داشتيم سرانجام بعدازظهر دوشنبه دستور وزير محترم ورزش را در مورد اعزام او به المپيك گرفتم و در جلسه هيات اجرايي كميته ملي المپيك هم دلايل خود را مطرح كرديم كه خوشبختانه اعضاي اين هيات با سعه صدر پذيرفتند كه رودكي بايد به المپيك برود.
رودكي در المپيك مبارزه ميكند؟
خير. او براي تقويت روحيه كاروان ايران و ديگر دوستان صميمياش كه در كاروان ايران هستند، راهي لندن شده و در دهكده بازيها مستقر خواهد شد. شرايط رودكي طوري نيست كه بتواند مبارزه كند. رودكي از افتخارات ورزش ايران است و بايد روحيه او و ديگر ورزشكاران خوب كشورمان را حفظ كنيم تا در آينده هم براي اين مملكت مدالآوري كنند.
آيا رودكي در قرعهكشي مسابقههاي جودوي بازيهاي المپيك حضور خواهد داشت؟
همه چيز در مورد شرايط رودكي را به فدراسيون جهاني اطلاع دادهايم و حال اينكه بخواهند او را در قرعهكشي قرار دهند و يا قرار ندهند، خودشان ميدانند. اما بعيد ميدانم در فاصله اندكي كه تا شروع بازيها مانده و با توجه به اينكه ليست نفرات براي اوزان مختلف بسته شده است، فرد ديگري جايگزين شود.
در تاريخ حضور جودوي ايران در المپيك، محمدرضا حاج يوسفزاده و عليرضا اميني به عناوين مختلف در كاروان ايران بودند اما اين بار نيستند. اين نشان ميدهد كه تغييري در جودوي ايران رخ داده است؟
جودو ايران نياز به خانهتكاني داشت كه اكنون در تيم ملي اين كار انجام شده است.
به تيم جوانان و نوجوانان اهميت زيادي ميدهيد. از آنها چه ميخواهيد؟
همه هدف ما پشتوانهسازي براي آينده است. ميدانيم كه آينده از آن همين جوانان و نوجوانان است. براي اهميت دادن به اين نوجوانان كادر فني تيم ملي نوجوانان و جوانان و همچنين سرپرست دبيري فدراسيون به استقبال تيم دانشآموزان ما رفتند كه در مسابقههاي روسيه قهرمان شدند. در حالي كه هيچ مسئول يا سرپرستي به استقبال تيمهاي خود در فرودگاه نرفت. اين كار كوچك تاثير زيادي دارد. با توجه به همين آيندهداران است كه ميتوانيم روند رو به رشدي را داشته باشيم.
متاسفانه باخت براي جودوكاران ايران در سالهاي اخير عادت شده بود اما پس از تغييرات در فدراسيون جودو مليپوشان عملكرد بهتري به جاي گذاشتند. مگر شما چه كار كرديد؟
ما در اين مدت كم، كار خاصي نميتوانستيم بكنيم. تنها روي انگيزه دادن به مليپوشان تمركز داشتيم. متاسفانه وقتي اين باختها براي جودوكاري عادت شده باشد، خيلي سخت ميتوان آنها را به شرايط عادي بازگرداند اما ما با دادن انگيزه لازم توانستيم بخش زيادي از اين راه را طي كنيم. به طور مثال رودكي حدود چهار سال بود كه مدال طلا كسب نكرده بود اما در مسابقههاي آسيايي ازبكستان طلايي شد. اين نشان ميدهد كه به خوبي او را از لحاظ رواني آماده كرده بودند.
روند فعلي جودو چگونه است و آيا رضايت داريد؟
پس از خانهتكاني كه در تيم ملي و فدراسيون داشتيم، روند خوبي در جودو در حال سپري شدن است و مطمئن باشيد با برنامهريزي بهتر و بيشتر ميتوانيم اين روند را تسريع كنيم. اما نياز اصلي جودوي ما اتحاد و همدلي در بين اهالي آن است. اتحاد و همدلي بين تيم ملي ايجاد شد چرا كه در مسابقههاي آسيايي ازبكستان وقتي ورزشكاري مسابقهاش تمام ميشد، بلافاصله براي هدايت همتيميخود روي سكوها ميرفت و اين يعني همه براي يك هدف تلاش ميكنند. موفقيت در مسابقههاي آسيايي ازبكستان خون تازهاي براي جودوي ايران بود.
دليل اصلي ناكامي جودوي ايران در اين سالها را در چه ميبينيد؟
تغيير قوانين، تغيير نحوه كسب سهميه المپيك، عدم صدور رواديد براي مليپوشان جهت حضور در مسابقههاي بينالمللي، عادت كردن مليپوشان به باختها و مهمتر از همه حاشيهسازيها در داخل باعث شده بود تا نتايج مطلوب را كسب نكنيم كه خوشبختانه اكنون آرام آرام داريم راه خودمان را پيدا ميكنيم.
از برنامههاي خودتان بگوييد.
برگزاري يك جام جهاني يا يك دوره مسابقه بزرگ در سال آينده مهمترين هدف ما در اين بخش است كه سعي داريم هر طور شده آن را برگزار كنيم. شايد هزينههاي زيادي براي ما داشته باشد اما اگر بتوانيم اين كار ر ا انجام دهيم و آن را براي سالهاي بعد در تقويم جهاني ثبت كرده و براي كشورها جا بيندازيم ميتوانيم از همين طريق سهميه حضور در المپيك دور بعد را بگيريم.
يعني از همين الان به فكر كسب سهميه براي المپيك دور بعد هستيد؟
خير. به برنامهاي كه در فدراسيون داريم و به تواناييهاي خودمان و اهالي جودو اطمينان دارم و ميگويم كه اگر فرصت لازم براي اجراي برنامهها داده شود، ما در دوره بعد بازيهاي المپيك ميتوانيم مدال اين رقابتها را بگيريم. من به كسب سهميه براي دور بعد راضي نيستم چون ميدانم كه ميتوانيم مدال بگيريم.
يعني اين همه به خود مطمئن هستيد؟
بله. از همان روزي كه به فدراسيون آمدم، فعاليتم را براي المپيك دوره بعد شروع كردم. اعزام جوانان همراه تيم ملي بزرگسالان به مسابقههاي مختلف راهي براي پشتوانه سازي بود. مطمئن هستم همين جوانان اگر به آنها اطمينان شود ميتوانند به خوبي جواب دهند.
برنامه ديگري براي جوانان داريد؟
برگزاري يك كمپ تمريني از پنجم تا يازدهم شهريور در تهران يكي از مهمترين برنامههاي ما براي اين رده سني است. اين كمپ يك ماه قبل از مسابقههاي آسيايي جوانان برگزار ميشود كه تاريخ آن را به كشورهاي مختلف دادهايم و منتظر پاسخ نهايي آنها هستيم. تاكنون حدود 20 تيم آمادگي اوليه خود را اعلام كردهاند اما هنوز چيزي قطعي نشده است. حتي حاضر شدهايم هزينه چند كشور مانند ازبكستان، بلاروس، گرجستان و قزاقستان را هم بدهيم تا به اين رقابتها بيايند. البته از بقيه كشورها هزينه لازم را خواهيم گرفت.
از بحث جذب مربيان خارجي بگوييد.
با سرمربي سابق تيم ملي ازبكستان كه در بازيهاي لندن هم سه نماينده دارد صحبت كرديم و قرار است بعد از بازيها، به صورت دقيق با او صحبت كنيم. البته قول داده است كه به ايران بيايد اما چون قبل از المپيك بود، همه چيز را به بعد از اين بازيها موكول كرده است.
در مورد بخش بانوان هم بحث جذب مربي خارجي را داشتيد. اين بحث به كجا رسيد؟
در اين بخش هم با 2 يا 3 مربي خوب صحبت كردم و اعتقاد دارم كه بايد حتما از مربيان خارجي استفاده كنيم. نياز داريم كه از تجربه آنها سود ببريم. مربيان اين بخش هم همه چيز در مورد حضورشان در ايران را به بعد از المپيك منوط كردهاند.
از كسب دو سهميه المپيك لندن راضي هستيد؟
همين دو سهميه هم با زحمت زياد دوستان به دست آمد. البته اگر ما دو سه ماه زودتر به فدراسيون ميآمديم، الان سه يا چهار سهميه المپيك را داشتيم و نه دو تا.
مطرح شده بود كه شما اعلام كردهايد “يا رودكي هم به المپيك ميآيد يا من هم نميآيم”. آيا اين درست است؟
بله. تصميم گرفته بودم و اعلام هم كرده بودم كه اگر محمدرضا رودكي به المپيك لندن اعزام نشود، من هم نميروم و خودشان بايد محجوب را كوچ كنند. رودكي ورزشكاري است كه سالها براي ما زحمت كشيده و حداقل پاداشش اين بود كه او را به المپيك ببريم. اعزام كردن او به المپيك پيام خوبي براي قهرمانان و ورزشكاران بود .
چه پيامي؟
پيامش اين بود كه ورزشكاران ايران چه آسيب ديده باشند چه سالم، براي ما اهميت دارند. اين يعني اهميت دادن به ورزشكاران.
آيا اكنون كه رودكي تمرين نميكند حقوقش را ميگيرد؟
همان طور كه تمام حقوق و مزاياي محجوب كه در اردوها حضور داشت را به او داديم به رودكي هم توجه ميشد و حقوق او هم پرداخت ميشود. اين حق رودكي است. چرا كه او در راه افتخارآفريني براي همين مملكت مصدوم شده است. من در اين مدت كه اين مشكل براي او پيش آمده هميشه در كنارش بودهام چه در اتاق عمل، چه در تمرينات و چه در دوران نقاهتش، تا او هيچ زماني احساس تنهايي نكند.
خيلي به اتحاد و همدلي رسانهها و حمايت از جودو تاكيد داشتيد، مگر چيزي شده؟
خير. جا دارد همين جا از همه اهالي رسانه كه در اين مدت به خوبي از جودو حمايت كردهاند تشكر كنم. اگر حمايتها و راهنماييهاي آنها نبود، شايد در اين مدت اندك اين همه موفقيت به دست نميآمد. البته همين جا از همه رسانهها خواهش ميكنم نه به خاطر اينكه اكنون آرش ميراسماعيلي در جودو حضور دارد بلكه به خاطر اين رشته از ما منصفانه انتقاد كنند. طبيعي است كه هر مجموعهاي ضعفي دارد و ما هم نميگوييم كه اشتباه نميكنيم. اما انتظار داريم انتقاداتي كه از ما ميشود، درست بوده و مغرضانه نباشد. من و رستگار انتقادپذير هستيم و از اين انتقادات سازنده استفاده ميكنيم. اما به شرط آنكه منطقي و درست باشد.
از رسانهها چه چيزي ميخواهيد؟
انتظار دارم به همدلي در جودو كمك كنند. آنها در نظر بگيرند كه جودو چرا در اين چند سال دچار حاشيه شد و به اين ركود رسيده است. نميگويم كه همهاش خوبيها را بنويسند اما از نوشتن حاشيهها هم پرهيز كنند.
از ثبت نام براي انتخابات رياست فدراسيون و كنار كشيدن يكبارهتان بگوييد.
من به اصرار آقاي رستگار و عليرغم ميل باطنيام در انتخابات شركت كردم. اما معتقدم كه به لحاظ فني بيشتر ميتوانم به جودو كمك كنم بنابراين از ثبت در انتخابات كنار كشيدم و مداركم را پس گرفتم تا بتوانم تمركز خود را بيشتر روي حوزه فني بگذارم. اميدوارم از اين فرصتي كه داده شده، بتوانيم استفاده كنيم و برنامههاي خود را اجرايي كنيم. مطمئنم با كمك همه اهالي رسانه و اهالي جودو ميتوانيم به مدال المپيك دست پيدا كنيم. در اين راه سختيهاي زيادي داريم اما اميدوارم همه همراه ما باشند.
:: بازدید از این مطلب : 593
|
امتیاز مطلب : 130
|
تعداد امتیازدهندگان : 26
|
مجموع امتیاز : 26